31 procent ökad användning av värktabletter


De värktabletter som det säljs mest av i Sverige innehåller den aktiva substansen diklofenak. Det finns en hel uppsjö av olika märken att välja mellan när du köper denna typ av värktabletter.

Du känner säkert igen både Voltaren och Eeze. Två värktabletter från olika tillverkare som båda innehåller diklofenak.

Dagens Nyheter skriver i tidningen och refererar till Sveriges Radio att försäljningen av denna typ av läkemedel har ökat med över 30 procent de senaste fem åren. Detta trots att det finns flera studier som visar på olika typer av mer eller mindre allvarliga biverkningar av diklofenak.

En anledning till att försäljningen har ökat är troligen att läkmedlet tidigare var receptbelagt medan det numera går att handla utan något recept från din läkare. Du kan allstå köpa värktabletter med diklofenak i apoteket lika lätt som du köper halstabletter.

Intressant nog så skiljer sig användningen av värktabletter med diklofenak väldigt mycket över landet. Det beror helt enkelt på var du bor om dina grannar knaprar diklofenak eller inte. I Värmland köps det mest tabletter och i Östergötland köps det minst tabletter.


Posted in Diklofenak | Kommentarer inaktiverade för 31 procent ökad användning av värktabletter