Arthrotec Forte

Information om Arthrotec Forte – receptbelagt läkemedel. Här finns svar på vad det är för läkemedel, hur man använder och doserar läkemedlet, biverkningar och kontraindikationer, och vad som är den aktiva substansen.

Arthrotec Forte är ett icke-steroid antiinflammatoriskt/antireumatiskt medel, NSAID (’non-steroidal anti-inflammatory drug’) samt prostaglandinanalog med mukosa-protektiv verkan Det är ett smärtstillande, inflammationsdämpande och febernedsättande läkemedel. Läs om hur det fungerar här.

Aktiv substans i läkemedlet är: Diklofenak och Misoprostol

Diklofenak-läkemedel

Det finns flera läkemedel med diklofenak som aktiv substans, och med diklofenak och misoprostol som aktiv substans.  Läs mer här om de olika läkemedlen med diklofenak, det finns både receptfria och receptbelagda.

Fakta

Arthrotec Forte är ett receptbelagt läkemedel. Det finns i följande former och doser:

  • Tablett med modifierad frisättning

Hur använder man läkemedlet? Läs om Arthrotec Forte dosering och användning.

Vikitgt! Här finns information om Arthrotec Forte biverkningar och kontraindikationer. Under forskning kan man också läsa om risker med läkemedel med diklofenak.

Tillverkare är Pfizer AB (Moderbolag: Pfizer Inc. New York, USA)

Utseende

Arthrotec Forte: Vita, runda, bikonvexa tabletter graverade ”Searle” ovanför ”1421” på den ena sidan och fyra ”A”omkring ”75” på den andra sidan.