Diclofenac T ratiopharm

Information om Diclofenac T ratiopharm – receptfritt läkemedel. Här finns svar på vad det är för läkemedel, hur man använder och doserar läkemedlet, biverkningar och kontraindikationer, och vad som är den aktiva substansen.

Diclofenac T ratiopharm är ett icke-steroid antiinflammatoriskt/antireumatiskt medel, NSAID (’non-steroidal anti-inflammatory drug’). Det är ett smärtstillande, inflammationsdämpande och febernedsättande läkemedel. Läs om hur det fungerar här.

Aktiv substans i läkemedlet är: Diklofenak

Diklofenak-läkemedel

Det finns flera läkemedel med diklofenak som aktiv substans. Voltaren T är märkesläkemedlet och det finns generiska läkemedel som är jämförbara med märkesläkemedlet avseende kvalitet, funktion, användning, dosering och styrka. Diclofenac T ratiopharm är ett generiskt läkemedel. Läs mer här om de olika läkemedlen med diklofenak, det finns både receptfria och receptbelagda.

Fakta

Diclofenac T ratiopharm är ett receptfritt läkemedel. Det finns i följande former och doser:

  • Filmdragerad tablett 25 mg, 50 mg

Hur använder man läkemedlet? Läs om Diclofenac T ratiopharm dosering och användning.

Vikitgt! Här finns information om Diclofenac T ratiopharm biverkningar och kontraindikationer. Under forskning kan man också läsa om risker med läkemedel med diklofenak.

Tillverkare är ratiopharm AB

Utseende

Diclofenac T ratiopharm 25 mg dragerad tablett: rödbrun, rund, 9,1 mm.

Diclofenac T ratiopharm 50 mg dragerad tablett: rödbrun, rund, bikonvex 11,1 mm.