Diclofenac BMM Pharma

Information om Diclofenac BMM Pharma – receptbelagt läkemedel. Här finns svar på vad det är för läkemedel, hur man använder och doserar läkemedlet, biverkningar och kontraindikationer, och vad som är den aktiva substansen.

Diclofenac BMM Pharma är ett icke-steroid antiinflammatoriskt/antireumatiskt medel, NSAID (’non-steroidal anti-inflammatory drug’). Det är ett smärtstillande, inflammationsdämpande och febernedsättande läkemedel. Läs om hur det fungerar här.

Aktiv substans i läkemedlet är: Diklofenak

Diklofenak-läkemedel

Det finns flera läkemedel med diklofenak som aktiv substans. Voltaren är märkesläkemedlet och det finns generiska läkemedel som är jämförbara med märkesläkemedlet avseende kvalitet, funktion, användning, dosering och styrka. Diclofenac BMM Pharma är ett generiskt läkemedel. Läs mer här om de olika läkemedlen med diklofenak, det finns både receptfria och receptbelagda.

Fakta

Diclofenac BMM Pharma är ett receptbelagt läkemedel. Det finns i följande former och doser:

  • Enterotablet 25 mg, 50 mg

Hur använder man läkemedlet? Läs om Diclofenac BMM Pharma dosering och användning.

Vikitgt! Här finns information om Diclofenac BMM Pharma biverkningar och kontraindikationer. Under forskning kan man också läsa om risker med läkemedel med diklofenak.

Tillverkare är BMM Pharma

Utseende

Diclofenac BMM Pharma 25 mg enterotablett: Runda, välvda, gula tabletter, märkta med D 25 på ena sidan.

Diclofenac BMM Pharma 50 mg enterotablett: 8 Runda, välvda, bruna tabletter, märkta med D 50 på ena sidan.